App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
_________ aid (s) in the emulsification of fat?

ABile salts

BPepsin

CHCI

DVit- K Trypsin

Answer:

A. Bile salts

Read Explanation:

  • Bile salts play a crucial role in the emulsification of fats, allowing them to be broken down and absorbed in the digestive system.

  • Emulsification is possible due to the amphipathic properties of bile salts.

  • The hydrophilic portion of the bile salts surrounds the lipid, forcing the lipid to disperse as the negative charges repel each other.

  • Bile salts also allow the products of lipid digestion to be transported as micelles


Related Questions:

Which of the following is not absorbed by simple diffusion?
വൃക്കകളുടെ പ്രവർത്തനം സുഖകരമാക്കാൻ കുട്ടികളും മുതിർന്നവരും എത്ര അളവിൽ വെള്ളം കുടിക്കണം?
പാൻക്രിയാസ് ഉൽപാദിപ്പിക്കുന്ന ദഹനരസം ?
പനീത്ത്കോശങ്ങൾ എവിടെ കാണപ്പെടുന്നു?
മനുഷ്യ ശരീരത്തിലെ ഏറ്റവും കാഠിന്യമേറിയ വസ്തു പല്ലിലെ ഇനാമൽ ആണ് അതിന്റെ നാശത്തിനു കാരണമാകുന്ന ബാക്ടീരിയ ?