App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
_________ aid (s) in the emulsification of fat?

ABile salts

BPepsin

CHCI

DVit- K Trypsin

Answer:

A. Bile salts

Read Explanation:

  • Bile salts play a crucial role in the emulsification of fats, allowing them to be broken down and absorbed in the digestive system.

  • Emulsification is possible due to the amphipathic properties of bile salts.

  • The hydrophilic portion of the bile salts surrounds the lipid, forcing the lipid to disperse as the negative charges repel each other.

  • Bile salts also allow the products of lipid digestion to be transported as micelles


Related Questions:

The largest salivary gland is
A dental condition that is characterized by hyper mineralization of teeth enamel due to excessive intake of _____________. The teeth often appear mottled.
മനുഷ്യരിൽ രൂപം കൊള്ളുന്ന സ്ഥിരദന്തങ്ങളുടെ എണ്ണം ?
മദ്യത്തിന്റെ ഏകദേശം എത്ര ശതമാനം ആമാശയത്തിൽ ആഗിരണം ചെയ്യുന്നു ?
പ്ലാസ്മയിലെ ഏതു ഘടകത്തിലൂടെയാണ് ഗ്ലൂക്കോസ് സംവഹിക്കപ്പെടുന്നത് ?