App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
At what percentage, yeast poison themselves?

A4%

B7%

C13%

D45%

Answer:

C. 13%

Read Explanation:

  • Yeast poison to death when the concentration of alcohol reaches about 13 per cent.

  • Therefore, the maximum concentration of alcohol in beverages which are naturally fermented is 13 per cent.


Related Questions:

The number of ATP molecules synthesised depends upon which of the following?
ടിഷ്യൂകളുടെ വരണ്ട സാന്ദ്രത 10% കുറയ്ക്കുന്ന ഏതൊരു ധാതു അയോണിന്റെയും സാന്ദ്രതയെ ___________ എന്ന് വിളിക്കുന്നു.
ഫ്ലോയം കലകളിൽ ആഹാര സംവഹനം നടക്കുന്നത് :
ഉണങ്ങിയതും, പാകമാകുമ്പോൾ ഓരോ വിത്തുകളടങ്ങിയ മെരികാർപ്പുകളായി (Mericarps) വിഘടിക്കുകയും എന്നാൽ പിന്നീട് പൊട്ടാതിരിക്കുകയും ചെയ്യുന്ന ഫലങ്ങൾ ഏത് വിഭാഗത്തിൽപ്പെടുന്നു?
HYV stands for ___________