App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads

According to the passage Stephen Hawking is regarded as

  1. one who changed the way the world views science
  2. one who was cured of a very serious illness
  3. one who changed the way the world views people with disabilities

    A3 only

    B2, 3

    CNone of these

    D1, 3

    Answer:

    D. 1, 3

    Read Explanation:

    • Stephen Hawking changed the way the world views science and people with disabilities.


    Related Questions:

    Who, according to the passage, finds new meaning for words like revolutions, peace and struggle?
    What does Sarah’s laughter suggest when she watched the monkeys?
    Which economic problem weakened Rome?

    Read the passage given below and answer the following question

    "When I became the owner of a tiny little piece of this wide earth, I felt very happy. It was a two acre plot with coconut palms and an old house where we could live. Those were the days when the price of coconuts was going up and I was in highspirits at the thought of the palms laden with coconuts."


    The price of .................................. was going up.




    What is an antonym for "elderly" as used in the passage?