Challenger App

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
The passage says that early instruments for measuring earthquakes were __________.

Afaulty in design

Bexpensive

Cnot sturdy

Dnot sensitive enough

Answer:

D. not sensitive enough

Read Explanation:

ആദ്യകാല ഭൂകമ്പം അളക്കുന്നതിനുള്ള ഉപകരണങ്ങൾ വേണ്ടത്ര സെൻസിറ്റീവ് ആയിരുന്നില്ല, കാരണം അവയ്ക്ക് ചെറിയ ചലനങ്ങൾ കൃത്യമായി രേഖപ്പെടുത്താൻ കഴിഞ്ഞില്ല. ഭൂകമ്പങ്ങൾ കണ്ടുപിടിക്കാൻ അവർ falling rods ആശ്രയിച്ചു, പക്ഷേ അവയ്ക്ക് സൂക്ഷ്മമായ ഭൂചലനങ്ങൾ പിടിച്ചെടുക്കാൻ കഴിഞ്ഞില്ല. ഭൂമിയുടെ ചലനങ്ങൾ കൂടുതൽ കൃത്യമായി രേഖപ്പെടുത്തുന്നതിന് a moving pen on a stable surface instruments വികസിപ്പിച്ചുകൊണ്ട് ശാസ്ത്രജ്ഞർ technology മെച്ചപ്പെടുത്തി.


Related Questions:

Doctors predicted that Stephen Hawking

Which of the following is FALSE according to the passage?

1. The problem of women in general is attracting attention the world over.

2. Indian people do not love their children as much as they should.

3. Right from independence women have been receiving special attention for development. 

What was the ultimate result of the cracking of jokes?
What was special about the compass?
Which technological innovation contributed to the growth of industrial capitalism during the 19th century?