App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
ആഹാര പദാർത്ഥങ്ങൾ ചൂടാക്കുന്നതിലൂടെ നഷ്ടപ്പെടുന്ന ജീവകം

Aജീവകം B

Bജീവകം C

Cജീവകം K

Dജീവകം D

Answer:

B. ജീവകം C

Read Explanation:

Vitamin C can be destroyed by heat. Prolonged cooking, especially at high temperatures, can significantly reduce the vitamin C content in foods. The water-soluble nature of Vitamin C also means it can leach into cooking water, further reducing the amount available.


Related Questions:

പെല്ലഗ്ര പ്രതിരോധ ഘടകം
ജീവകം C യുമായി ബന്ധപ്പെട്ട തെറ്റായ പ്രസ്താവന ഏത്?
സൂര്യപ്രകാശം _______ ന്റെ സ്രോതസ് ആണ് ?
The inability to absorb which vitamin causes Pernicious Anemia

ജോഡികൾ തിരഞ്ഞെടുക്കുക 

i. ജീവകം B1     a. നിയാസിന്

ii. ജീവകം B2    b. പാന്‍ഡൊതീനിക് ആസിഡ്

iii. ജീവകം B3   c. തയമിന്‍ 

iv. ജീവകം B5    d. റൈബോ ഫ്‌ളേവിന്