App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
ആഹാര പദാർത്ഥങ്ങൾ ചൂടാക്കുന്നതിലൂടെ നഷ്ടപ്പെടുന്ന ജീവകം

Aജീവകം B

Bജീവകം C

Cജീവകം K

Dജീവകം D

Answer:

B. ജീവകം C

Read Explanation:

Vitamin C can be destroyed by heat. Prolonged cooking, especially at high temperatures, can significantly reduce the vitamin C content in foods. The water-soluble nature of Vitamin C also means it can leach into cooking water, further reducing the amount available.


Related Questions:

Tocopherol is the chemical name of :
വിറ്റാമിനുകളുടെ ലയത്വമനുസരിച്ച് അവയെ എത്രയായി തിരിച്ചിരിക്കുന്നു
ജീവകം ഇ യുടെ അഭാവം മൂലമുണ്ടാകുന്ന രോഗം ഏത്?
രക്തം കട്ടപിടിക്കുന്നതിന് ആവശ്യം വേണ്ട വൈറ്റമിനാണ്
Of the following vitamins, deficiency of which vitamin may cause excessive bleeding on Injury?