Challenger App

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
ആഹാര പദാർത്ഥങ്ങൾ ചൂടാക്കുന്നതിലൂടെ നഷ്ടപ്പെടുന്ന ജീവകം

Aജീവകം B

Bജീവകം C

Cജീവകം K

Dജീവകം D

Answer:

B. ജീവകം C

Read Explanation:

Vitamin C can be destroyed by heat. Prolonged cooking, especially at high temperatures, can significantly reduce the vitamin C content in foods. The water-soluble nature of Vitamin C also means it can leach into cooking water, further reducing the amount available.


Related Questions:

ശരീരത്തിലെ കാൽസ്യം ആഗിരണത്തെ ഉത്തേജിപ്പിക്കുന്ന ജീവകം ?
Tocopherol is the chemical name of :
പ്രോത്രോംബിൻ അടങ്ങിയ ജീവകം ഏത് ?
രക്തം കട്ടപിടിക്കുന്നതിന് സഹായിക്കുന്ന വിറ്റാമിൻ ഏത് ?
സൂര്യപ്രകാശത്തിൽ നിന്നും ലഭിക്കുന്ന ജീവകം ?