Challenger App

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
ആഹാര പദാർത്ഥങ്ങൾ ചൂടാക്കുന്നതിലൂടെ നഷ്ടപ്പെടുന്ന ജീവകം

Aജീവകം B

Bജീവകം C

Cജീവകം K

Dജീവകം D

Answer:

B. ജീവകം C

Read Explanation:

Vitamin C can be destroyed by heat. Prolonged cooking, especially at high temperatures, can significantly reduce the vitamin C content in foods. The water-soluble nature of Vitamin C also means it can leach into cooking water, further reducing the amount available.


Related Questions:

ചുവടെ ചേർത്തിട്ടുള്ളവയിൽ വൈറ്റമിൻ H എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ഏതാണ് ?
ആന്റിസ്റ്റെറിലിറ്റി വൈറ്റമിൻ എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ?
ഓറഞ്ച്, നാരങ്ങ, നെല്ലിക്ക എന്നിവയിൽ നിന്നും ലഭിക്കുന്ന ജീവകം :
Cow milk is a rich source of:
സൂര്യപ്രകാശം പതിക്കുമ്പോള്‍ ശരീരത്തില്‍ ഉല്‍പ്പാദിപ്പിക്കുന്ന ജീവകം?