App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
What health issue is primarily linked to Radon exposure?

ASkin cancer

BLung cancer

CHeart disease

DDigestive problems

Answer:

B. Lung cancer

Read Explanation:

  • Radon (Rn) is a radioactive gas that emanates from certain rock and soil formations, concentrating in the basement or ground levels of homes, in the absence of inadequate ventilation or evacuation systems

  • Recent studies on indoor radon in Europe, North America and Asia indicate that lung cancers attributable to radon range from 3% to 14%, making radon the leading cause of lung cancer among non-smokers.


Related Questions:

ഇവയിൽ ശരിയായ പ്രസ്താവനകൾ ഏത് ?

1.മലിനീകരണത്തിന്റെ ഫലമായി അന്തരീക്ഷത്തിലുണ്ടാകുന്ന സൾഫ്യൂരിക് അമ്ലം , നൈട്രിക് അമ്ലം എന്നീ അമ്ലങ്ങൾ മഴവെള്ളത്തിൽ കലർന്ന് ഭൂമിയിൽ പതിക്കുന്ന പ്രതിഭാസമാണ് അമ്ലമഴ അഥവാ ആസിഡ് റെയിൻ

2.ആസിഡ്‌ മഴ തുടർച്ചയായി ഏൽക്കുന്നത് സസ്യ ജന്തുജാലങ്ങൾക്ക് ഹാനികരമാണ്.

3.ആസിഡ് മഴ മൂലം കെട്ടിടങ്ങൾ നശിക്കുകയും,മണ്ണിൻറെ സ്വഭാവിക ഗുണങ്ങൾ നശിക്കുക തുടങ്ങിയ പാരിസ്ഥിതിക പ്രശ്നങ്ങൾ സംഭവിക്കുകയും ചെയ്യുന്നു.

How does the use of incinerators contribute to the disposal of hospital waste?

  1. Reducing Pathogenic Microorganisms
  2. Ensuring careful treatment and disposal of hazardous waste
  3. Facilitating landfill decomposition
    What is a significant threat posed by heavy metal contamination to ecosystems?

    What is meant by 'Crop removal' in the context of pesticide fate?

    1. Crop removal refers to the transfer of pesticides and their breakdown products away from the treatment site with harvested crops.
    2. Crop removal describes the degradation of pesticides within the plant.
    3. Crop removal is the process of pesticides leaching into the soil.
    4. Crop removal involves the volatilization of pesticides from the plant surface.

      Which of the following statements about Sulfur Dioxide (SO₂) are correct?

      1. Sulfur dioxide is a colorless gas that dissolves easily in water.
      2. The primary source of sulfur dioxide emissions is the burning of natural gas for cooking.
      3. Sulfur dioxide can negatively impact human health when present in concentrations above 1 ppm.
      4. Sulfur dioxide is mainly produced from agricultural activities.