Challenger App

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
What per cent of starch is hydrolysed by salivary amylase?

A30 %

B70%

C80%

D95%

Answer:

A. 30 %

Read Explanation:

In the buccal cavity, about 30% of starch is hydrolysed by salivary amylase or carbohydrate splitting enzyme which acts at a pH of 6.8 and converts starch into a disaccharide- maltose.


Related Questions:

Which one of the following vitamins can be synthesized by bacteria inside the gut?
ദഹനപ്രക്രിയ പൂർണ്ണം ആവാൻ എത്ര സമയം വേണ്ടിവരും?
സമീകൃതാഹാരം എന്നാലെന്ത് ?
പൂർണവളർച്ച പ്രാപിച്ച മനുഷ്യന് എത്ര പല്ലുകളുണ്ടാവും?
An obstruction in bile duct causes ____________