App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
ബാഷ്പീകരണവും ഗട്ടേഷനും കാരണം സസ്യങ്ങൾക്ക് നഷ്ടപ്പെടുന്ന ജലത്തിന്റെ അളവ്?

A98%

B12%

C92%

D50%

Answer:

A. 98%

Read Explanation:

The amount of water lost by plants due to transpiration and guttation is approximately 98%. Watermelon contains 92% of water. Herbs have 12% of their fresh weight as the dry matter. Mustard plant absorbs water having 50% of their weight in 5 hours.


Related Questions:

Which of the following micronutrients is used in metabolism of urea?
What part of the plant is used to store waste material?
Which among the following is incorrect about stem?
ഒരു സസ്യകോശത്തിൽ, കോശഭിത്തി ഇല്ലാത്ത സാഹചര്യത്തിൽ, കോശം ശുദ്ധജലത്തിൽ വെച്ചാൽ ജലക്ഷമതയിൽ എന്ത് മാറ്റമാണ് വരുന്നത്?
Which of the following is NOT an example of asexual reproduction?