App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
How much energy is released in lactic acid and alcohol fermentation?

ALess than 7 per cent

BMore than 7 per cent

CMore than 50 per cent

DMore than 75 per cent

Answer:

A. Less than 7 per cent

Read Explanation:

  • In both lactic acid and alcohol fermentation not much energy is released; less than 7 per cent of the energy in glucose is released and not all of it is trapped as high energy bonds of ATP.


Related Questions:

Which of the following group of plants can be used as indicators of SO2, pollution ?
Which of the following element’s deficiency leads to Exanthema in Citrus?
ചാക്രികമല്ലാത്ത പ്രകാശ പ്രതിപ്രവർത്തനത്തിലൂടെ നിർമ്മിക്കുന്നു :
The leaf is imparipinnate in _____________
സസ്യകോശങ്ങളിലെ ക്ലോറോപ്ലാസ്റ്റിലാണ് ക്ലോറോഫിൽ എന്ന പിഗ്മെന്റ് കാണപ്പെടുന്നതെന്ന് ആരാണ് കണ്ടെത്തിയത്?