Challenger App

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
Which of the following best describes Morris ?

AHe was a rich businessman

BHe bullied his wife

CHe paid his servants well

DHe was greedy and imitated Mike

Answer:

D. He was greedy and imitated Mike

Read Explanation:

മോറിസ് അത്യാഗ്രഹത്താൽ പ്രചോദിതരാണെന്നും മൈക്കിന്റെ വിജയം അനുകരിക്കാൻ ശ്രമിച്ചുവെന്നും അതേ മരത്തിന്റെ ചുവട്ടിൽ വിശ്രമിക്കുകയും സാഹചര്യം ആവർത്തിക്കാൻ ശ്രമിക്കുകയും ചെയ്‌തുവെന്ന് ഈ ഭാഗം സൂചിപ്പിക്കുന്നു. മോറിസിന്റെ പ്രവർത്തനങ്ങൾ പെട്ടെന്നുള്ള സമ്പത്തിനായുള്ള ആഗ്രഹത്താൽ നയിക്കപ്പെട്ടു, എന്നാൽ അവന്റെ അത്യാഗ്രഹവും വിവേകമില്ലായ്മയും മറ്റൊരു ഫലത്തിലേക്ക് നയിച്ചു, കാരണം കള്ളൻ സാഹചര്യം മുതലെടുത്തു, അതിന്റെ ഫലമായി മോറിസിനും കുടുംബത്തിനും അവരുടെ വിലപിടിപ്പുള്ള വസ്തുക്കൾ നഷ്ടപ്പെട്ടു.


Related Questions:

What did Rohan decide to do with the bag of gold?
The word in the passage that means "belonging to the family' is:
What does society mean to a Gandhian?
Who discovered that exposure to cowpox could protect against smallpox?
How does exercise contribute to mental health according to the passage?