App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
ആഹാര പദാർത്ഥങ്ങൾ ചൂടാക്കുന്നതിലൂടെ നഷ്ടപ്പെടുന്ന ജീവകം

Aജീവകം B

Bജീവകം C

Cജീവകം K

Dജീവകം D

Answer:

B. ജീവകം C

Read Explanation:

Vitamin C can be destroyed by heat. Prolonged cooking, especially at high temperatures, can significantly reduce the vitamin C content in foods. The water-soluble nature of Vitamin C also means it can leach into cooking water, further reducing the amount available.


Related Questions:

Citrus fruits, which are essential components of a kitchen, contain Vitamin C. Vitamin C is also known as ________?
ബ്യൂട്ടി വൈറ്റമിൻ എന്നറിയപ്പെടുന്നത് ?
ശരീരത്തിൽ സൂര്യപ്രകാശത്തിൻ്റെ സഹായത്താൽ നിർമ്മിക്കപ്പെടുന്ന ജീവകം ഏതാണ് ?
വിറ്റാമിനുകളുടെ കുറവ് മൂലമാണ് ക്രിയേറ്റിനുറിയ ഉണ്ടാകുന്നത്.
Which of the following occurs due to deficiency of vitamin K?