App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
Yeast is commonly used in kitchen for baking and brewing. The scientific name for baker's yeast is ______?

ABacillus subtilis

BSaccharomyces cerevisiae

CEscherichia coli

DLactobacillus acidophilus

Answer:

B. Saccharomyces cerevisiae

Read Explanation:

The scientific name for baker's yeast is Saccharomyces cerevisiae Saccharomyces cerevisiae(brewer's yeast or baker's yeast) is a species of yeast (single-celled fungal microorganisms). The species has been instrumental in winemaking, baking, and brewing since ancient times. It is believed to have been originally isolated from the skin of grapes.


Related Questions:

ഓക്‌സിഡൈസറും ഇന്ധനവും തമ്മിലുള്ള അനുപാതത്തെ___________എന്ന് വിളിക്കുന്നു.
Burning of natural gas is?
Hardness of water can be removed by using?
ഗ്ലാസ് നിർമ്മാണത്തിൽ സോഡിയം കാർബണേറ്റ് (അലക്കുകാരം) എന്തിനുവേണ്ടിയാണ് ഉപയോഗിക്കുന്നത്?
വ്യവസായശാലകളിൽ നിന്നും പുറന്തള്ളുന്ന ഏത് മലിനീകാരിയാണ് ശ്വാസകോശ സംബന്ധമായ അസുഖങ്ങൾക്ക് (Respiratory diseases) ഒരു പ്രധാന കാരണം?