App Logo

No.1 PSC Learning App

1M+ Downloads
Yeast is commonly used in kitchen for baking and brewing. The scientific name for baker's yeast is ______?

ABacillus subtilis

BSaccharomyces cerevisiae

CEscherichia coli

DLactobacillus acidophilus

Answer:

B. Saccharomyces cerevisiae

Read Explanation:

The scientific name for baker's yeast is Saccharomyces cerevisiae Saccharomyces cerevisiae(brewer's yeast or baker's yeast) is a species of yeast (single-celled fungal microorganisms). The species has been instrumental in winemaking, baking, and brewing since ancient times. It is believed to have been originally isolated from the skin of grapes.


Related Questions:

താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയിൽ തെറ്റായ പ്രസ്താവന ഏത് ?

  1. ചെടികളുടെ വളർച്ചയ്ക്ക് അത്യാവശ്യമായ മൂലകങ്ങളുടെ എണ്ണം: 5
  2. C,H,O ഒഴികെ ബാക്കി വരുന്ന 13 മൂലകങ്ങളാണ് വളങ്ങളിലൂടെ നൽകേണ്ടത്.
  3. C.H.O എന്നിവ CO2 ൽ നിന്നും, ജലത്തിൽ നിന്നും ലഭിക്കുന്നു.
    സിലിക്കോണുകളുടെ ഏത് ഗുണമാണ് അവയെ വാട്ടർപ്രൂഫിംഗ് ഏജന്റുകളായും (Waterproofing agents) സീലന്റുകളായും (Sealants) വ്യാപകമായി ഉപയോഗിക്കാൻ സഹായിക്കുന്നത്?
    വൾക്കനൈസേഷൻ കണ്ടെത്തിയ ശാസ്ത്രജ്ഞൻ ആരാണ് ?
    സിന്തറ്റിക് റെസിൻ രീതി താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയിൽ എന്തുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു .

    Consider the statements given below and identify the correct answer.

    1. Statement-I: Washing soda is produced from sodium chloride.
    2. Statement-II: It attacks dirt and grease to form water soluble products, which are then washed away on rinsing with water